Quan l'experiment s'ha completat i s'han pres les dades suficients durant el procés d'observació dels capgrossos, és important retornar-los a l'hàbitat d'on els vam extreure. Ja vàrem fer una entrada fa uns dies quan, de sobte, ens vem adonar que els amfibis amb els que estàvem treballant havien desaparegut de l'aquari on hi eren abans. Suposem que hauran estat retornats al lloc d'on es van extreure quan encara eren petits, ja que és molt important no modificar el medi en el quan van néixer. D'aquesta manera, es pot assegurar la supervivència de l'espècie en aquella zona.
Quan es faci el trasllat, caldrà fixar-s'hi en algunes coses:
- El més important és si l'estany o la zona de la qual els hem tret continua tenint aigua. Si no és així, ja ens podem oblidar d'aquell lloc i començar a buscar un altre, perquè sense ella els amfibis no són capaços de sobreviure.
- Observar si hi ha hagut variacions en l'ecosistema al qual els depositarem. Per la supervivència dels capgrossos, és imprescindible que no hi hagi peixos grans ni altres animals que els puguin devorar. Ho hem de mirar bé ja que poden haver estat dipositats després que nosaltres haguem estret els éssers que volíem estudiar.
- Adonar-nos-en si aquella zona és propensa a les pluges i si és fàcil que el terra s'enfangui. Si és així, és recomanable portar-los a un altre lloc més segur i que asseguri millor la seva supervivència, ja que es poden quedar atrapats al fang i acabar morint.
- També ens atreviríem a dir que si l'ecosistema està sotmès a algun tipus de radiació, o fins i tot si està en una zona propera a rebre qualsevol tipus de contaminació, que ens els emportem d'allà. Igual que als éssers humans, als capgrossos tampoc els convé estar exposat a aquests perills.
Segur que hi ha algun altre factor que incideix a l'hora de retornar els amfibis al seu anterior hàbitat, però aquests que hem pogut deduir creiem que són els més clars i els que més fàcilment ens podríem trobar quan duguem a terme aquesta tasca.
Recordar sobretot que és molt important conscienciar als nostres alumnes sobre la vitalitat d'aquesta acció per a l'espècie.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada