Quan vam observar en directe tant les granotes (que ja no hi són) com els capgrossos, ens vam fixar en que les granotes passaven molta estona a les petites roques que conté l'aquari i a l'hora també reposaven dins l'aigua. Al contrari que els capgrossos que sempre estan dins l'aigua. Això ens va fer pensar en la metamorfosi i que aquesta hauria produït un canvi en la respiració al passar de capgrossos a granotes. Per tant la pregunta que ens plantegem és: Quin canvi respiratori s'ha produït?
Tots sabem que la granota és un amfibi que es caracteritza per tenir una metamorfosi quan es fa adulta. Mentre és un capgròs s'associa com a un organisme aquàtic ja que com podem observar té brànquies, cua i la boca circular. En canvi quan és adulta i ha fet la metamorfosi es concep com un organisme terrestre, ja que durant el canvi li surten pulmons, potes i té una estructura òssia adequada per poder viure al medi terrestre. El que nosaltres pensem és que tot i així, les granotes necessiten humitat per a la seva pell i això és una de les coses que fa que segueixin vivint als estanys.
Per tant la resposta a la pregunta plantejada és clara, durant el canvi físic el capgròs que té brànquies passa a desenvolupar uns pulmons que durant la seva vida adulta com a granota li permetran la respiració fora de l'aigua.
Hola a tots i a totes! El nostre grup ha escollit l'estudi dels capgrossos perquè és un tema que ens pot anar molt bé per poder observar tot el desenvolupament que fa el capgros fins arribar a ser granota, ens ha cridat l'atenció ja que creiem que pot ser molt interessant veure aquest desenvolupament i compartir-ho amb tots vosaltres, esperem que tots gaudim d'aquesta esperiència! Fins aviat i gràcies! Sònia Clavaguera; Ganesh Gabarró; Eira Grané; Javier Piorno; Marc Rodríguez
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada