dilluns, 5 de novembre del 2012

Quin canvi respiratori s'ha produït durant la metamorfosi?

Quan vam observar en directe tant les granotes (que ja no hi són) com els capgrossos, ens vam fixar en que les granotes  passaven molta estona a les petites roques que conté l'aquari i a l'hora també reposaven dins l'aigua. Al contrari que els capgrossos que sempre estan dins l'aigua. Això ens va fer pensar en la metamorfosi  i que aquesta hauria produït un canvi en la respiració al passar de capgrossos a granotes. Per tant la pregunta que ens plantegem és: Quin canvi respiratori s'ha produït?

Tots sabem que la granota és un amfibi que es caracteritza per tenir una metamorfosi quan es fa adulta. Mentre és un capgròs s'associa com a un organisme aquàtic ja que com podem observar té brànquies, cua i la boca circular. En canvi quan és adulta i ha fet la metamorfosi es concep com un organisme terrestre, ja que durant el canvi li surten pulmons, potes i té una estructura òssia adequada per poder viure al medi terrestre. El que nosaltres pensem és que tot i així, les granotes necessiten humitat per a la seva pell i  això  és una de les coses que fa que segueixin vivint als estanys.

Per tant la resposta a la pregunta plantejada és clara, durant el canvi físic el capgròs que té brànquies passa a desenvolupar uns pulmons que durant la seva vida adulta com a granota li permetran la respiració fora de l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada